Ανελκυστήρας στο Εργοστάσιο “Hadeland Glassverk” & Μεγαλύτερο Μουσείο Γυαλιού στη Σκανδιναβία, Jevnaker, Νορβηγία

Πληροφορίες Έργου

Πελάτης: Hadeland Glassverk Factory

Αρχιτέκτονας/Εγκαταστάτης: GM Heis AS

Τύπος Κτιρίου: Βιομηχανικό Κτίριο

Τύπος Ανελκυστήρα: MRL-G

Στάσεις Ορόφων: 3

Άτομα/Κιλά: 13/1000kg

Τύπος Θαλάμου: Tempo Inox

Τύπος Θύρας: 2φυλλες Τηλεσκοπικές με καθαρό άνοιγμα 900mm

Περιγραφή Έργου

Όλα ξεκίνησαν το 2016 όταν ο υπεύθυνος του Hadeland Glaaverk Factory πήρε την απόφαση να αναβαθμίσει το παλιό παραδοσιακό κτίριο του εργοστασίου. Είναι από τις παλαιότερες βιομηχανικές εταιρείες της Νορβηγίας η οποία συνεχίζει να λειτουργεί μέχρι και σήμερα. Η ιστορία ξεκινά το 1762 και μέχρι σήμερα θεωρείται το μεγαλύτερο μουσείο γυαλιού στην Σκανδιναβία μιας και μπορεί κανείς να βρει δημιουργίες των τελευταίων 250 χρόνων.

Η αντικατάσταση του παλαιού ανελκυστήρα δημιούργησε στον υπεύθυνο του μουσείου την ανάγκη να αναζητήσει τις βέλτιστες λύσεις. Οι απαιτήσεις δημιουργήθηκαν όχι μόνο για τους 190 εργαζόμενους του εργοστασίου αλλά και για τους επισκέπτες του μουσείου. Η ανακαίνιση ενός παλιού κτιρίου και πόσο μάλλον ενός κτιρίου που κουβαλάει επάνω του μια ιστορία χρόνων δεν ήταν και από τις ευκολότερες προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει κανείς. Χρειαζόταν οπωσδήποτε να συμβαδίζει με τους κανόνες της ανακαίνισης και τα πρότυπα της Σκανδιναβικής περιοχής τα οποία σεβάστηκαν και τηρήθηκαν πιστά. Όλα αυτά έφτασαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα συνδυάζοντας τη δυναμική της Metron με την αξιοπιστία του GM Heis AS.
Το μουσείο κρατά μια παράδοση χρόνων οπότε κανείς δεν θέλησε να επέμβει με έντονα εικαστικά στοιχεία στο χώρο. Επιλέχθηκε ένας απλός Tempo Inox θάλαμος, μίας από τις πιο διαχρονικές σειρές θαλάμων της Metron την Life Shine, όπου η γραμμή και το λιτό Design του έδωσαν τον απαραίτητο αέρα ανανέωσης σε ολόκληρο το project. To μουσείο με απόσταση μόλις μία ώρα από το Όσλο και σε ένα γραφικό περιβάλλον νότια της λίμνης Randsfjorden, το καθιστά τον πιο δημοφιλή προορισμό για ημερήσια εκδρομή.
Συνεπώς η Metron δεσμεύτηκε όχι μόνο εικαστικά αλλά και τεχνικά, σχεδιάζοντας ένα ολοκληρωμένο σύστημα ανελκυστήρα 13 ατόμων ικανό να μεταφέρει και να ξεναγεί με τον δικό του τρόπο τους επισκέπτες με ασφάλεια.

Η παράδοση, η εγκατάσταση και η έναρξη λειτουργίας ήταν οι στόχοι που δεσμεύτηκε η Metron να τηρήσει, κάτι το οποίο πέτυχε και γι’ αυτό όλα τα μέλη που ενεπλάκησαν στο project έμειναν πλήρως ικανοποιημένοι με το τελικό αποτέλεσμα.

Για ακόμη μια φορά αποδείξαμε ότι η ομάδα της Metron είναι ικανή να φέρει εις πέρας μεγάλες προκλήσεις, όπως αυτή στο συγκεκριμένο έργο.

Τι χρησιμοποιήθηκε