Εταιρικη Κοινωνικη Ευθυνη

Νοιαζόμαστε για τη ζωή!

Μία από τις πρωταρχικές αξίες της Metron είναι ο άνθρωπος. Ως εταιρία, εκπληρώνουμε το καθήκον μας στην κοινωνία τόσο με το να παράγουμε αγαθά, όσο και με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την ανθρώπινη ζωή.

Σεβόμαστε και τιμούμε τις ζωές των ανθρώπων, ξεκινώντας από τους δικούς μας ανθρώπους. Εκτιμούμε τη ζωή των ανθρώπων μας, των αντρών και των γυναικών που είναι η ραχοκοκαλιά αυτής της εταιρείας. Αγωνιζόμαστε να βρούμε βιώσιμες λύσεις, επειδή σεβόμαστε το περιβάλλον και κάθε όν που ζει σε αυτό. Πάνω απ’ όλα όμως συμπάσχουμε με κάθε συνάνθρωπο και συμπολίτη μας που έχει ανάγκη τη βοήθεια μας. 

Μία από τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές της εταιρίας μας είναι να θέτουμε προτεραιότητες. Και αυτό κάναμε προκειμένου να βρούμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να έχει η Metron ένα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Έτσι καταλήξαμε σε τέσσερις κύριες δράσεις που πιστεύουμε ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

• Συγκέντρωση χρημάτων

• Ανακύκλωση

• Χορηγία αθλητικών ακαδημιών

• Υποστήριξη κοινωνικών γεγονότων

Αυτές οι δράσεις συμβαίνουν στις Σέρρες, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της Metron και εντάσσονται σε ένα ενιαίο πρόγραμμα Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης που ονομάζεται #CaringForLife. Το Caring for Life περιλαμβάνει κάθε δράση κοινωνικής αλληλεγγύης και περιβαλλοντικής συνείδησης. Υπεύθυνο για την οργάνωση και τη διεξαγωγή του Caring for Life είναι το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της Metron, η προσέγγιση του οποίου αντανακλά με τον καλύτερο τρόπο τις εταιρικές αξίες.

Η Metron, το 2014,  εγκαινίασε τον Κοινωνικό Κουμπαρά της εταιρείας. Οι υπάλληλοι της εταιρείας συνεισφέρουν οικονομικά σε έναν εταιρικό κουμπαρά που ανοίγει αρκετές φορές το χρόνο για να βοηθήσει συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από  οικονομική στήριξη, για να στηρίξει το Κοινωνικό Παντοπωλείο, για να βοηθήσει παιδιά που πάσχουν από σπάνιες ασθένειες κλπ. Αυτό που κάνει τη συνεισφορά των υπαλλήλων πιο ένθερμη, είναι η δέσμευση της εταιρείας να διπλασιάσει το ποσό που συγκεντρώνεται από τη συμμετοχή του προσωπικού. Προκειμένου να ενισχύσει τον Κοινωνικό Κουμπαρά, η Metron οργανώνει δρώμενα, τα έσοδα των οποίων χρησιμοποιούνται για να εξυπηρετήσουν αυτό το σκοπό. Ένα τέτοιο δρώμενο ήταν το Τουρνουά Μπάσκετ του 2016, στο οποίο συμμετείχαν με μεγάλη χαρά τα παιδιά από τις Ακαδημίες των Ικάρων Σερρών, την τοπική ακαδημία καλαθοσφαίρισης. 

Η Metron δε θα μπορούσε παρά να ενθαρρύνει και περιβαλλοντικές δράσεις. Στα πλαίσια του Caring for Life, οι υπάλληλοι της εταιρείας ανακυκλώνουν μπαταρίες, λάμπες και πλαστικά καπάκια, τα έσοδα των οποίων γίνονται δωρεά σε οργανισμούς όπως ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό, «Ηλιαχτίδα», για την αγορά αναπηρικών καρεκλών και άλλου είδους εξοπλισμού.

Το Caring for Life, ωστόσο, δεν είναι ένα πρόγραμμα που στηρίζει μόνο όσους έχουν ανάγκη, αλλά ένα πρόγραμμα που στηρίζει τη νεολαία, τον πολιτισμό και την τέχνη και όλα αυτά που μας κάνουν να χαιρόμαστε τη ζωή. H Metron, με συνέπεια στηρίζει χορηγικά τη Θεατρική Ομάδα του 1ου Γυμνασίου Σερρών, τις ακαδημίες μπάσκετ των Ικάρων Σερρών και τις ακαδημίες στίβου Σέρρες ’93 στις δράσεις τους. Επίσης, συμμετέχει ως χορηγός σε τοπικά δρώμενα όπως το πρώτο Φεστιβάλ Μουσικής και Τέχνης Σερρών.

Στη Metron σχεδιάζουμε για τη ζωή, γιατί νοιαζόμαστε για τη ζωή!

CONTACT metron