Design to Inspire

Η αξία της αισθητικής ενός ανελκυστήρα

Η αισθητική είναι η μελέτη του ωραίου, της ομορφιάς και η αντίληψη τους, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τον καθένα από εμάς.

Γιατί όμως η αισθητική ενός ανελκυστήρα έχει αξία;

Σήμερα, η αισθητική και το design διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά μας. Τα πάντα στο περιβάλλον μας έχουν ήδη σχεδιαστεί, κάποια είναι καλαίσθητα, κάποια όμως είναι ατελή ή πάσχουν από έλλειψη αισθητικής. Σκεφτείτε όλα τα βαρετά πανομοιότυπα κτίρια που δημιουργήθηκαν με μοναδικό στόχο να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των ανθρώπων λόγω της αστικοποίησης.

Φαντάζεστε πόσο βαρετή και μουντή θα ήταν η καθημερινότητα μας αν δεν υπήρχε η αισθητική και το design;

Η αισθητική και το design επηρεάζουν τα συναισθήματά μας.

Για κάθε άνθρωπο, σημαίνουν κάτι διαφορετικό και προκαλούν διαφορετικά συναισθήματα.

Όμως ένας ολόκληρος φιλοσοφικός κλάδος που μελετά και αναλύει την αισθητική, έχει ανακαλύψει ένα φαινόμενο «το φωτοστέφανο» το οποίο δηλώνει ότι ένα ωραίο αντικείμενο μας ελκύει περισσότερο και συνειρμικά του αποδίδουμε επιπλέον θετικά χαρακτηριστικά.

Φανταστείτε ότι είστε σ’ ένα εντυπωσιακό λόμπι ξενοδοχείου ή σ΄ ένα μοντέρνο κτίριο γραφείων και έχετε δυο επιλογές, ένα άχρωμο ασανσέρ χωρίς ταυτότητα και ένα ασανσέρ υψηλής αισθητικής.

Εσείς τι θα επιλέγατε? Συμφωνείτε ότι η πρώτη επιλογή υποβαθμίζει αυτόματα τη θετική εντύπωση, μειώνει την εικόνα του χώρου και της συνολικής εμπειρίας; Διότι πάντα κάτι που θεωρούμε όμορφο αισθητικά το επιλέγουμε με μεγαλύτερη ευκολία και επιπλέον θεωρούμε ότι είναι καλύτερο σε ποιότητα, ασφάλεια και χρηστικότητα.

Το design όχι μόνο διακοσμεί τις μέρες μας και τους χώρους μας, αλλά κάνει τη ζωή μας πιο πολύχρωμη, πιο χαρούμενη και σίγουρα μπορεί να την αλλάξει και να την κάνει καλύτερη.

Η αισθητική, είναι αυτή που «μας ξυπνάει» προκειμένου να γευτούμε την απόλαυση της αίσθησης. Κάτι όμορφο ικανοποιεί τις αισθήσεις μας και αποτελεί μια πολύτιμη πηγή που οδηγεί σε μεγαλύτερη ασφάλεια και γαλήνη. 

Σε κάθε άνθρωπο υπάρχει μια ενστικτώδης ανάγκη να αναζητά, να απολαμβάνει και να χρησιμοποιεί όμορφα αντικείμενα στη ζωή του, στο σπίτι του, στον προσωπικό του χώρο. Η αισθητική και το design μας κάνουν ευτυχισμένους, μας δημιουργούν μια ξεχωριστή ευχαρίστηση και αποτελούν μια διέξοδο από την κουραστική καθημερινότητα.

Πώς μπορεί το design να ωφελήσει την επιχείρησή σας;

Πρώτον, η σημαντικότητα της αισθητικής και του design στην καθημερινότητα ενός ανθρώπου αποτελεί ένα μεγάλος όφελος για την επιχείρησή σας γιατί προδιαθέτει τον πελάτη να σας εμπιστευτεί πιο εύκολα. Αυτός είναι ο βασικότερος λόγος για να επιλέξετε προϊόντα και λύσεις υψηλής αισθητικής και design.

Μπορεί το design να είναι εύκολο, αλλά το καλό design είναι δύσκολο. Το καλό design εξυπηρετεί έναν σκοπό, επικοινωνεί ένα μήνυμα και ταυτόχρονα είναι καλαίσθητο. Κι όταν το ωραίο συνδυάζεται με ποιότητα και λειτουργικότητα, τότε οι περισσότεροι θα συμφωνούσαν πως είναι ο ιδανικός συνδυασμός.

Πολλοί θεωρούν ότι αυτά που είναι ωραία ενδεχομένως να κοστίζουν πιο ακριβά απ’ όσο είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν.

Οι ολοκληρωμένες λύσεις ανελκυστήρων μας

Στη Metron σας βοηθάμε να βρείτε μοναδικές λύσεις χωρίς συμβιβασμούς σε αισθητική και design σε ανταγωνιστικές τιμές.

Το design και η αισθητική υψηλών προδιαγραφών είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς μας. Οι θάλαμοι των ανελκυστήρων Metron είναι ένα επίτευγμα μηχανικής αρμονικά συνυφασμένο με το design. Η μεγάλη γκάμα χρωμάτων, υλικών, υφών και σχημάτων που ικανοποίει κάθε στυλ, σας βοηθάει να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον που εκφράζει εσάς και τους πελάτες σας.

Σήμερα, η γκάμα των προϊόντων μας είναι τόσο ευρύ όσο οι ανάγκες των πελατών μας. Διαθέτουμε πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία στον σχεδιασμό ολοκληρωμένων λύσεων υδραυλικού ή μηχανικού ανελκυστήρα (MRL / MR) για κάθε τύπο χρήσης που ικανοποιεί ακόμη και την πιο ειδική απαίτηση είτε αφορά νέα εγκατάσταση είτε ανακαίνιση.

Σειρές Θαλάμων της Metron

metron-βιομηχανια-ανελκυστηρες-πορτες-αισθητικη-design-θαλαμοι