Η Metron, σχεδιάζει για έναν κόσμο με ίσες δυνατότητες πρόσβασης για όλους

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023, η Metron εκφράζει τη στήριξή και συμπαράστασή της στους ανθρώπους με αναπηρίες και ειδικές ανάγκες υπογραμμίζοντας τη σημασία της προσβασιμότητας και προστασίας των δικαιωμάτων τους.

Αποστολή της Metron είναι να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, προσφέροντας ασφαλείς λύσεις μετακίνησης σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού, που ανέρχεται περίπου σε 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους, πάσχει από κάποιας μορφής αναπηρία. Ενώ στην Ελλάδα, ο αριθμός των ατόμων με αναπηρία υπολογίζεται στο 1 εκατομμύριο.

Η κ. Άννα Σάνδρου, co-CEO, δήλωσε: “Η Metron αφιερώνει την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στην προώθηση της προσβασιμότητας και της ανεξαρτησίας. Στη Metron, επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου η κινητικότητα δεν θα αποτελεί περιορισμό, αλλά μια ευκαιρία για όλους.”

Ο ανελκυστήρας είναι το μέσο που έχει αλλάξει το σημερινό αστικό τοπίο δίνοντας το δικαίωμα για ίση πρόσβαση στα σύγχρονα πολυόροφα κτίρια, ώστε όλοι να απολαμβάνουν ίσες συνθήκες διαβίωσης, ενισχύοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η Metron στηρίζει τις ομάδες Μπάσκετ και Στίβου ΑΜΕΑ ΜΓΣ Πανσερραϊκός, το ΚΕΘΙΣ (Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας), το ΕΕΕΕΚ Σερρών – Εργαστήρι και το ΠΑΑΜΕΑ Σερρών και Σιδηροκάστρου (Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία) και στέλνει ένα μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού για έναν κόσμο προσβάσιμο και φιλικό χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς.

metron-engineering-for-life-accecibility