Οι ανελκυστήρες της Metron ΑΕ στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του AΝΤ1 με τον κ Νίκο Χατζηνικολάου

Ένα στοίχημα να ξεπεράσει τον εαυτό του, οδήγησε στη δημιουργία της Metron ΑΕ, μιας ισχυρής ελληνικής βιομηχανίας ανελκυστήρων που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως σε % ηπείρους, εξάγοντας άνω του 90% του ετήσιου κύκλου εργασιών της.

Η Metron ξεκίνησε σε μόλις 500 τμ ως μια τοπική εταιρεία ανελκυστήρων από τις Σέρρες. Μέσα στα 26 χρόνια ανοδικής πορείας, κατάφερε να αναταράξει τα δεδομένα της αγοράς και να ανταγωνίζεται επάξια πολυεθνικές εταιρείες.

Με αφετηρία πλέον ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια στην Ευρώπη, τα τελευταία 5 χρόνια, η Metron κατάφερε να τριπλασιάσει τον ετήσιο κύκλο εργασιών, να αυξήσει +170% τις εξαγωγές, να ολοκληρώσει μια σειρά επενδύσεων σε υπερσύγχρονο τεχνολογικό και κτιριακό εξοπλισμό και να αυξήσει +70% τον αριθµό των εργαζοµένων.

Η επίσημη επιβεβαίωση όμως ήρθε από την ίδια την αγορά, τον Ιούλιο του 2021, με την τιμητική διάκριση “Χρυσοί Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας για τη δύσκολη Δεκαετία της κρίσης” στον αντίστοιχο θεσμό υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Τη βασική διαφοροποίηση και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, η εταιρεία το απέκτησε όταν πίστεψε στην επανάσταση του design και επένδυσε στη δύναμη των χρωμάτων. Η Metron είναι η 1η εταιρεία που εισήγαγε υψηλής ποιότητας και αισθητικής ηλεκτροστατικές βαφές αναβαθμίζοντας το design του “made in Greece” ανελκυστήρα. Έτσι, άλλαξε το τοπίο στον μέχρι τότε “άχρωμο” κλάδο και σήμερα αποτελεί το ορόσημο στο design των ανελκυστήρων.

Όμως στη Metron, η ζωή είναι απόλυτα συνυφασμένη με την ασφάλεια και την ποιότητα. Όταν οι ανελκυστήρες που παράγει η εταιρεία, χρησιμοποιούνται καθημερινά από εκατομμύρια κόσμου, έχει την ευθύνη να διασφαλίσει ότι οι πελάτες της απολαμβάνουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας.

Τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα Ασφάλειας & Ποιότητας αποτελούν μέρος της λειτουργίας . Όλες οι ολοκληρωμένες λύσεις ανελκυστήρων της Metron έχουν πιστοποιηθεί για την υψηλή ποιότητά και ασφάλειά τους και είναι κατάλληλες για κάθε τύπο κτιρίου είτε πρόκειται για νέα εγκατάσταση ή ανακαίνιση.

Έτσι, με διαβατήριο τις υψηλές επιδόσεις, το ξεχωριστό design, την υψηλή ποιότητα και ασφάλεια, η Metron ταξιδεύει την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία διαθέτει ένα ισχυρό δίκτυο συνεργατών εγκαταστατών σε όλο τον κόσμο και αναλαμβάνει μεγάλα έργα παγκοσμίως όπως η κατασκευή 340 ανελκυστήρων για τα νέα δηµόσια σχολεία στα Ηνωµένα Αραβικά Εµιράτα και άλλων 250 για ένα νέο συγκρότηµα κατοικιών στην πόλη Αλµάτι του Καζακστάν. Επίσης εμβληματικά έργα που έχει συμμετάσχει ήταν η αναδιαµόρφωση της πλατείας Ελευθερίας στη Λευκωσία, σε ένα σχέδιο του διεθνώς αναγνωρισµένου αρχιτεκτονικού γραφείου Zaha Hadid, στην ανακαίνιση του σταδίου της Τουλόν στη Γαλλία και του ξενοδοχείου «Hilton» στη Ρωσσία.

Η Metron είναι μια εταιρεία με όραμα υψηλής τεχνολογικής ανάπτυξης αλλά και την αναβάθμιση της καθημερινότητας συνεργατών και εργαζομένων. Έτσι, επενδύει στη χρήση προηγμένων ψηφιακών τεχνολογιών και σε λογισμικά pay as you go για ένα “έξυπνο” μέλλον. Ήδη από το 2015-2016, η εταιρεία επένδυσε 300.000 ευρώ σε τεχνολογικό εξοπλισμό σε hardware & software, συστήματα ασφαλείας, πολύ πριν από το μέσο όρο των υπόλοιπων ελληνικών επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, η Metron ήταν μέσα στις πρώτες 15 ελληνικές επιχειρήσεις που χρησιμοποιήσαν το Οffice 365, Cloud και η Microsoft, ένας από τους μεγαλύτερους παγκοσμίους τεχνολογικούς κολοσσούς, μας παρουσίασε ως case study.

Για τη Metron, η τεχνολογία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εξωστρέφειας της γι’ αυτό επενδύει συνεχώς σε ψηφιακά εργαλεία και ακολουθεί ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

μετρον-βιομηχανια-ανελκυστηρες-θαλαμοι-θυρες-δελτιο-ειδησεων-αντ1