Ιστορια

Το 1988 γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας μιας εταιρείας αυτοματισμών από την τότε κατασκευαστική εταιρεία ΟΡΙΖΩΝ, η οποία είχε αναλάβει εκείνη τη χρονιά την κατασκευή του καινούργιου Κ.Τ.Ε.Ο. στις Σέρρες. Το πολύ μεγάλο κόστος των αυτόματων θυρών που περιλαμβανόταν στο σχεδιασμό του έργου, οδήγησε την ομάδα των μηχανικών στη σύλληψη μιας τρελής ιδέας. Την κατασκευή τους από τους ίδιους ξεκινώντας από το μηδέν και με τη πεποίθηση ότι «ναι μπορούμε». Το έργο ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Οι συνθήκες της αγοράς όμως έστρεψαν την ομάδα προς τη δημιουργία αυτόματων θυρών για ανελκυστήρες.

Για τον λόγο αυτό, δημιουργήθηκε το 1995 η ΜΕΤΡΟΝ ΕΠΕ από τον Ιωάννη Σάνδρο, η οποία είχε ως έδρα τη Νιγρίτα Σερρών σε μια παραγωγική μονάδα μικρότερη των 500 τ.μ. Το 2000 η Metron εγκαταστάθηκε στην Βιομηχανική Περιοχή των Σερρών, στο οικόπεδο όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα, ενώ παράλληλα ανανέωσε εκ βάθρων τον μηχανολογικό της εξοπλισμό. Προϊοντικά η Metron στρέφεται προς την κατασκευή αυτόματων θυρών τύπου BUS, ένα προϊόν που κατακτά γρήγορα την Ελληνική και Ευρωπαϊκή αγορά, ενώ παράλληλα κάνει προσεκτικά βήματα επέκτασης της γκάμας της με αυτόματες πόρτες παντός τύπου, θαλάμους και ημιαυτόματες πόρτες ανελκυστήρων.

Το 2008, κλείνοντας έναν κύκλο συνεχών επενδύσεων η Metron μπήκε πλέον στον σχεδιασμό ολοκληρωμένων λύσεων ανελκυστήρων. Το 2009 κυκλοφορεί στην αγορά το πρώτο υδραυλικό πακέτο ανελκυστήρα Metron ενώ γρήγορα αναπτύσσονται και οι ολοκληρωμένες λύσεις για μηχανικούς ανελκυστήρες με ή χωρίς μηχανοστάσιο.

Κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης, η εταιρεία επεκτάθηκε δυναμικά στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, στην Αφρική, στην Λατινική Αμερική, στον Αραβικό Κόλπο κ.α και αυτή τη στιγμή έχει σαν αποτέλεσμα να εξάγει το 90% του ετήσιου τζίρου της.

Σήμερα, με την εμπειρία στο σχεδιασμό, την παραγωγή ολοκληρωμένων συστημάτων ανελκυστήρα και την παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο, η Metron είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες ανελκυστήρα σε παγκόσμιο επίπεδο, με παρεχόμενα προϊόντα και υπηρεσίες οι οποίες καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των πελατών της. Αυτό που διαφοροποιεί τη Metron, είναι ο μοναδικός σχεδιασμός και η αισθητική των προϊόντων της , τα οποία αναβαθμίζουν την εμπειρία του χρήστη προσφέροντάς του πάντα ποιότητα στη σωστή τιμή.

CONTACT metron